Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاخص کل بورس امروز ۳۰ خرداد با هزار و ۲۸۶ واحد افزایش به رقم یک میلیون و ۵۴۷ هزار واحد رسید و شاخص هم وزن هم که معیار بهتری برای بررسی وضعیت بازار است هزار و ۲۲۳ واحد افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شاخص کل بورس امروز هم مانند روز گذشته در ساعات میانی معاملات با صعود خوبی روبه‌رو شد و تا یک میلیون و ۵۵۰ هزار واحد نیز افزایش یافته بود اما در ساعات پایانی از سرعت این صعود کاسته شد و این شاخص روی عدد یک میلیون و ۵۴۷ هزار واحدی آرام گرفت و شاخص کل در پایان معاملات، با یک‌هزار و ۲۸۶ ‌واحد افزایش در ارتفاع یک ‌میلیون و ۵۴۷‌ هزار واحدی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز در دو بازار بورس و فرابورس بیش از ۱۰ میلیارد و ۵۷۳ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار را به ارزش ۶۵ هزار و ۴۲۳ میلیارد ریال معامله شد.

شاخص هم‌وزن با یک هزار و ۲۲۳ واحد افزایش به ۴۲۶ هزار و ۵۸۴ واحد و شاخص قیمت با ۷۴۹ واحد رشد به ۲۶۱ هزار و ۱۸۶ واحد رسید و شاخص بازار اول، ۳۷۰ واحد و شاخص بازار دوم، چهار هزار و ۳۶۱ واحد افزایش را ثبت کردند.

در معاملات بورس، در روز جاری بیش از پنج میلیارد و ۸۳۷ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۸ هزار و ۱۱۳ میلیارد ریال معامله شد.

نمادهای کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با ۴۸۹ واحد، ایران خودرو (خودرو) با ۴۱۱ واحد، سایپا (خساپا) با ۳۷۰ واحد، پتروشیمی مبین (مبین) با ۳۴۲ واحد، گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو (خگستر) با ۱۸۲ واحد و شرکت سرمایه‌گذاری سیمان تامین (سیتا) با ۱۴۷ واحد با تاثیر مثبت بر شاخص بورس همراه شدند و در مقابل پتروشیمی پردیس (شپدیس) با ۴۰۴ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۳۰۲ واحد، مخابرات ایران (اخابر) با ۲۸۷ واحد، پتروشیمی شیراز (شیراز) با ۱۶۲ واحد، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه) با ۱۴۲ واحد و صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۱۲۳ واحد تاثیر منفی بر شاخص بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز امروز بیش از ۲۷ واحد افزایش داشت و به ۲۰ هزار و ۹۸۶ واحد رسید و در این بازار چهار میلیارد و ۷۳۶ میلیون برگه سهم و اوراق مالی به ارزش ۲۷ هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال دادوستد شد، تعداد دفعات معاملات امروز فرابورس بیش از ۲۶۶ هزار و ۶۸۸ نوبت بود.

نمادهای پلیمر آریا ساسول (آریا)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، بانک دی (دی)، سیمان ساوه (ساوه)، بهمن دیزل (خدیزل) و صنایع مادیران (مادیرا) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند و در مقابل آنها سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان) و مدیریت سرمایه گذاری کوثر بهمن (وکبهمن) تاثیر منفی بر شاخص فرابورس داشتند.

انتهای پیام/



 

منبع: دانا

کلیدواژه: سرمایه گذاری واحد افزایش هزار واحد بر شاخص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۱۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟

وجود چالش‌هایی در مصوبه سال ۹۹ بورس مبنی بر الزام شرکت‌ها به داشتن بازارگردان، موجب بازنگری سازمان بورس در مصوبه و تصویب مصوبه جدید واگذاری بازارگردانی به بورس و فرابورس شد.

به گزارش مشرق، شرکت بورس تهران در سال ۹۹ همزمان با وضعیت نزولی بازار سرمایه با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد با توجه به اهمیت الزامات نقدشوندگی بازار و لزوم تنظیم عرضه و تقاضا جهت حفظ ثبات بازار سرمایه و صیانت از حقوق سهامداران، لازم است بازارگردانی از سوی ناشران و سهامداران در پذیرش شرکت‌ها الزامی شود.

بر این اساس هر ناشر ثبت شده در سازمان بورس مکلف شد از بازارگردان استفاده کند و کلیه ناشران قرارداد بازارگردانی با بازارگردان منعقد کردند.

بررسی چالش‌های مصوبه سال ۱۳۹۹ بورس

در این میان وجود چالش‌هایی در مصوبه سال ۹۹، مشکلاتی ایجاد کرد که سازمان بورس را برآن داشت تا مصوبه را مورد بازنگری قرار دهد.

یکی از چالش‌های مصوبه سال ۹۹ انبوه منابع ناشران بود که منابع مالی آن‌ها می‌توانست صرف تولید، سرمایه در گردش و پروژه‌های شرکت‌ها شود، اما صرف بازارگردانی شده بود.

چالش دیگر ممنوعیت تملک سهام شرکت‌های اصلی بر شرکت‌های فرعی زیر مجموعه بود که در پی آن باعث می‌شد یک ناشر، خود مالک سهام شرکت اصلی شود.

براین اساس مقرر شد مصوبه سال ۹۹ بازنگری شود و جلساتی با بورس و فرابورس برای ارائه راهکارهای لازم برای خروج از این چالش‌ها تشکیل و تصمیماتی اتخاذ شد.

در نهایت طی روزهای گذشته با تصویب هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، بازارگردانی از حالت الزامی خارج و در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت و در کنفرانس خبری با حضور مدیران سازمان و بورس و فرابورس به جزئیات این مصوبه پرداخته شد.

به گفته عیوضلو عضو هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهاداردر بازارهای بورس تهران، بازار اول و دوم فرابورس مصوبه سال ۹۹ از حالت الزام خارج شده است و این اختیار به بورس و فرابورس واگذار شد که اگر ناشری می‌خواهد از بازارگردان استفاده کند به این کار ادامه دهد.

عضو هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این‌که ناشران بازار اول بورس، همچنان می‌توانند بازارگردان داشته باشند اظهار کرد: دیگر ناشران نیز در طی زمان با هماهنگی بورس و فرابورس برای الزام داشتن و یا عدم استفاده از بازارگردانی آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود.

لغو مصوبه سال ۹۹ به معنای حذف بازارگردانی نیست

همچنین گودرزی مدیرعامل بورس تهران با ارائه توضیحاتی درباره لغو مصوبه سال ۹۹ گفته است حدود ۲.۵ درصد از ارزش معاملات سهم بازارگردان است که نشان می‌دهد در نقد شوندگی اثر بالایی ندارند.

به گفته گودرزی تا ۲ ماه آینده اسامی شرکت‌های بورسی که از بازارگردانی معاف هستند اعلام خواهد شد و شرکت‌هایی که ملزم به بازارگردانی هستند نیز مشخص می‌شود.

مدیرعامل بورس تهران معتقد است لغو مصوبه سال ۹۹ به معنای حذف بازارگردانی نیست و تنها اختیار بازارگردانی را به بورس و فرابورس واگذار می‌کند.

منبع: میزان

دیگر خبرها

  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • افت ۳ هزار و ۹۰۲ واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟
  • لحظه به لحظه با بورس / کاهش ۴۶ واحدی شاخص کل
  • کاهش ۴۶ واحدی شاخص کل بورس